Merhaba

Soru : Bize yaptığınız işler ve kendiniz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?
Cevap: Çengelli İğne olarak ev tekstili üzerine ürünler yapıyoruz. Runner supla masa örtüsü peçeteler kırlent ve kişiye özel ev tekstili ürünler yapıyoruz.

Soru : Bu işi yapmaya nasıl karar verdiniz?
Cevap: 7-8 sene önce hobi olarak başlamıştık.3 sene kadar evde çalıştım ama ardından daha profesyonel işler yapmaya karar verdim ve eve sığamadığım için küçük bir atölye kurdum.Butik işler yapmaktı hedefim. İlk olarak runner ve supla ile başladım. Daha sonra nakışı da ekleyerek ürün yelpazemizi geliştirdik.

Soru : Kaç senedir bu işi yapıyorsunuz?
Cevap: 7-8 sene kadar önce evde başladım.Son 5 senedir profesyonel olarak çalışıyorum.

Soru : Bir günde kaç saat çalışıyorsunuz?
Cevap: Aslında hep çalışıyorum.Fiziksel olarak çalışmasam bile sürekli bir fikir geliştiriyorum.Fiziksel olarak makineler ile yaklaşık 9-10 saat çalışıyorum. Benim avantajım atölyemin ve evimin birbirine yakın olması.

Soru : Bir günlük çalışma temponuzu anlatabilir misiniz?
Cevap: 8:30 işe başlıyoruz ve çalışan arkadaşlarımızla o gün hangi ürünler hazırlanacak ve teslim edilecek gibi günlük plan oluşturmak için küçük bir toplantı yapıyoruz.Ardından güne başlıyoruz.Saat 16:30 17:00 arası kargo teslim saatine kadar planladığımız tüm işleri yetiştirip kargolarımızı gönderiyoruz.Daha sonra yeniden çalışan arkadaşlarımızla bir araya gelip ertesi gün ne tarz ürünler ve tasarımlara ihiyacımız var onu belirliyoruz.

Soru : Yaptığınız işlerin geri dönüşünü ne zaman almaya başladınız?
Cevap: Aslında hemen dönüş almaya başladık. Kızımın daha önce bir keçe için instagram sayfası vardı.O yüzden tecrübeliydik ve nasıl ilerlememiz gerektiğini biliyorduk.Sadece mesaj yoluyla değil insanlarla birebir iletişim kurmak onların güvenini kazanmamızı sağladı.Bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum.

Soru : Kendiniz desen oluşturuyor musunuz?
Cevap: Ekibimizde bir desinatör arkadaşımız var. Müşterinin isteği üzerine kendi desenlerimizi kendimiz oluşturuyoruz.

Soru :  Daha çok ne tarz desenler yapıyorsunuz?
Cevap: Ev tekstili çalıştığımız için o sektöre uygun desenler çalışıyoruz. Aynı zamanda müşterimiz hangi deseni isterse onu çalışıyoruz.

Soru : Brother nakış makinenizi almaya nasıl karar verdiniz?
Cevap: Benim sizinle tanışmam Pınar Altuğ’un bir instagram paylaşımı ile oldu.İnstagramda makineyi gördüğümde aklımda bu makine ile yapabileceğim çok fazla ürün olabileceğini düşündüm ve çok heyecanlandım.

Soru : Makinenizin performansından memnun musunuz?
Cevap: Kesinlikle çok memnunum.Hem 6 iğneli hem 10 iğneli makinem var. İkisinin de performasından çok memnunum.Ama PR1050X modelinden çok memnumum.Kamera olması çok rahatlık katıyor.

Soru : Brother nakış makineleri hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Cevap: Eğer bizim gibi ürünler yapıyorsanız özellikle kişiye ürünler üretiyorsanız kullanılabilecek en kaliteli makineler kesinle Brother PR Serisi modeller.

Soru : Kendi işini yapmak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir?
Cevap: Herkesin yapabileceği bir iş aslında.Severek yapmak ve müşteri güveni sağlamak çok önemli. Tavsiyem aslında bu tarz kişisel ürün yapmak isteyen kişiler mutlaka kaliteli işler çıkarmak için Brother nakış makinesi kullanmalı.